Gyors információ kérése   -   30/498-2942 - Gyógyszertárak ügyeleti beosztása Dabason

Tüsszögünk, krákogunk, könnyezünk, viszketünk – szinte minden családba betette a lábát az allergia. Magyarországon minden negyedik ember küzd valamilyen allergiával, ezen belül talán a leggyakoribbak a felső légúti allergiák, melyben a lakosság 15-25 százaléka érintett. Ha ez nem lenne elég, már hivatalos adatok is alátámasztják, hogy évtizedről évtizedre egyre korábban kezdődik és egyre erősebb a pollenszezon Magyarországon.  

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

A légúti allergia jellemzően náthás tüneteket takar, amik olyan mértékűek is lehetnek, hogy aludni sem igazán tudunk.  A tünetek a szabadban – strandolás, sportolás, kirándulások - gyakran rosszabbodnak, ha pedig ez nem lenne elég, jön az éjszakai orrdugulás. A légúti allergiát a leggyakrabban a pollenek okozzák, de állati szőrök és háziporatka is kiválthatnak ilyen problémát. Ráadásul rengeteg különböző módokon tudunk ugyanarra a pollenre reagálni! Valaki égő könnyeket törölget, és sorozatban tüsszent, más elfelejti, hogy a tavasznak illata is van, nem is beszélve azokról, akik viszkető garatjukat próbálják a nyelvükkel elérni. Ahányan vagyunk, annyiféle válasz egy egyszerű ingerre, amit szervezetünk tévesen támadásként fog fel.

Sokan sokféle kezelésen „vannak már túl”, de mégsem éreznek valós enyhülést. Ezért egyre többen keresik a természetes és szelíd megoldásokat. Aki hosszú távú megoldást keres, annak érdemes homeopátiával vagy akupunktúrával próbálkoznia, ami szezonban a tüneteket, vagy szezonon kívül a hajlamot is enyhítheti.

Viszont néha annyira erősek a tünetek, hogy azonnali, gyors megoldásra van szükségünk. Jó, ha van nálunk tengervizes orrspray. A természetes orrpsray segít a nedvességet visszaállítani a száraz orr- és melléküregekben, megtisztítani az orrjáratokat a pollenektől és más allergénektől. A legtöbb vény nélkül kapható orrspray izotóniás, ami azt jelenti, hogy az oldat koncentrációja megegyezik a szervezetben lévővel. Orrszárazság esetén elősegítheti az orrnyálkahártya hidratálását; az eldugult orr kitisztítását, és az orrnyálkahártyával érintkező allergének és szennyezőanyagok eltávolítását, és ezáltal az allergiás reakciók megelőzését vagy enyhítését.

Forrás: Boiron Magyarország

 

 

Arany Kígyó Gyógyszertár
Cím: 2370 Dabas, Szent István út 52.
Telefon: 29/360-175, 30/498-2942
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebook: https://www.facebook.com/aranykigyopatikadabas